چهره جدید فقر
در شگفتم از کسی که نانی در خانه اش نمی یابد و با شمشیر برهنه اش بر همه مردم نمیشورد (ابوذر)
جمله بالا مربوط به ابوذر است او چه زیبا میگوید ،چرا بر همه مردم نمیشورد ،راستی چرا همه،چون همه در فقرش سهیم اند ،چه ثروتمندانی که حقش را پایمال کردند و با پا گذاشتن روی گرده اش بالا رفتند وچه فقیرانی که جامه فقر را زیبنده خود میدانند و صدایشان در نمی اید همه را مقصر میداند که او را محروم کرده اند البته خود فقیر هم در این سرنوشت مقصر است .
در این نوشته قصدم مقایسه فقر دیروزی با فقر امروزیست وراهکارهای مقابله با آن به عهده نویسنده وخواننده است تا همه با هم کاری کنیم ،چون حکومت که ادامه حیاتش را بسته به فقر ومحرومیت میداندوکاری اساسی نمیکند چون فقر میتواند مردم را مزدور بار آورد و آنها را قانع به وضع امروزیشان ،چون اگر بهره مند شود چیزهای دیگری میخواهند، چه خوب آقا محمد خان به فرزندش وصیت میکند که:اگر میخواهی بر مردم حکومت کنی همیشه آنها را در فقر نگه دار والبته فرزندانش ونوادگانش خوب این سخن را پیاده کردند ،فقری که میتواند تن فروشی تا خودکشی را به همراه داشته باشد اما فقر امروز با دیروز تفاوتهای زیادی دارد در گذشته فقر تنها نداشتن نان بود ،چون نان جز ضروریات زندگیشان بود ولی امروز فقر چهره جدیدی پیدا کرده است فقر امروزی یعنی محرومیت از هر چیزی که وجود دارد و فرق ندارد چه باشد ،محرومیتی که شاید همین نداشتن اینترنت پر سرعت نمونه ای از آن باشد چه برسد به دسترسی به اینتر نت ،همین سانسور نمونه ای از محرومیتی است که فقر فرهنگی می آورد ،فقر امروز دیگر سادگی دیروز را نداردگذشته های دور فقر نداشتن نان بود ،اما امروز دیگر نان تنها نیست وهر گونه محرومیتی فقر تلقی میشود چه اقتصادی وچه فرهنگی و هر کدام هم آسیبهای جدی به جامعه وارد میکند جامعه ای که باید پویا باشد و با پیشرفت روز حرکت کند آسیبهایی که از سرخوردگی گرفته تا کینه ونفرت نسبت به جامعه به بار می آورد ،شاید اگر نشود فقر را ریشه همه آسیبهای اجتمایی دانست اما میتوان گفت عامل بسیاری از این آسیبها فقر ومحرومیت است چه آن کودکی که بخاطر دزدیدن تکه نانی در باز پروری مجازاتش را تحمل میکند وآن فردی که در بزرگسالی هم نوع های خود را میکشد به خاطر محرومیتهای کودکی ونیز ان نوجوانی که بخاطر کمبود امکانات امروزی رو به مواد مخدر می آورد همه ریشه در فقر ومحرومیت دارند ،محرومیتهایی که باهم تفاوت دارند وهر کدام از چیزی ناشی میشود از فقر اقتصادی گرفته تا محرومیت از عاطفه مادری.
دیگر مثل گذشته نمیتوان براحتی با آن مبارزه کرد وفقط مشکل نان مردم راحل کرد وزندگی بخور نمیری را به آنها عطا کرد چون باید همه محرومیتها را بر طرف کرد وجامعه را با دنیای امروز حرکت داد ،یک مثال از این واقعیت را که همه طی این مدت دیدیم را میشود نام برد روزی که شبکه فارسی وان شروع بکار کرد و طی مدتی کوتاه کسانی را که با نفس ماهواره مشکل داشتند را هم قانع کرد که رو به ماهواره بیاورند، چه چیز باعث شد شبکه ای که فیلمهایی که کیفیت پایین دوبله آنها بر همه روشن بود را به خود جلب کند وموقعی که گرفتار پارازیت شد تکاپوی عجیبی در جامعه شکل گرفت که انگار انقلابی شده است ووقتی ازبیرون به جامعه نگاه میکردی باید به حالش میگریستی ،جامعه ای که از تمدن وفرهنگ غنی اش حرفها گفته اند ،انگار مردم عهد قجرند ویکباره گویی زلزله ای شکل گرفته واین ناشی از محرومیتی بود که بر جامعه اعمال میشد وجامعه بایستی به مرور زمان با این نوع زندگی وفرهنگ آشنا میشد وآسیبها یش را میشناخت اما عده ای که حیاتشان را در جهل وناآگاهی مردم میبینند باز هم صورت مسئله را پاک کردند وجامعه را مانند جامعه ای عقب افتاده ومحروم میخواهند هر محرومیتی فقر می آورد فقط شکلش فرق میکند از فقر علمی گرفته تا اقتصادی ،فرهنگی و عاطفی ،همه جامعه را به گذشته سوق میدهد ومانند مرده ای میشود.
خلاصه مطلب اینست که چه باید کرد از کارهایی که ما میتوانیم وانجام نمیدهیم، برای ریشه کن کردن این فقر که خمودگی جامعه را درپی دارد باید چه کرد.
راهکار با شما خواننده گرامیست..........................
,واینجا هم یه شعر رو از خواننده ای که نمیشناسم
فــــــــــــــــــــــــقــــــــــــــــــــــــــــر
فقر همه جا سر میکشد
فقر٬ گرسنگی نیست
فقر٬ عریانی هم نیست
فقر٬ چیزی را نداشتن است٬ ولی آن چیز پول نیست
طلا و غذا نیست
فقر٬ ذهن ها را مبتلا میکند
فقر٬ بشکه های نفت را در عربستان تا ته سر میکشد
فقر٬ تیغه های برنده ماشین بازیافت است٬ که روزنامه های برگشتی را خرد میکند
فقر٬ کتیبه ی سه هزار ساله ای است که روی آن یادگاری نوشته اند
فقر٬ همان گرد و خاکی است که بر کتابهای فروش نرفته ی یک کتابفروشی می نشیند
فقر٬ پوست موزی است که از پنجره یک اتومبیل به خیابان انداخته میشود
فقر٬ همه جا سر میگشد
فقر٬ شب را بی غذا سر کردن نیست
فقر روز را بی اندیشه سر کردن است
سلام
پاسخحذفدر اینکه ما دچار محدودیت هستیم هیچ شکی نیست. و از آن روی دچار محرومیت از آنچه باید داشته باشیم
.و این با فقر می تواند ÷یوندی ناگسستنی داشته باشد. وقتی ما مشخصا تکلیفمان با یک سری از محدودیتهای که در حیطه اعمالمان نیست مواجه می شویم دچار شک می شویم. و این شک ما را وا میدارد به ÷ذیرفتن یک چیزهایی که از اصولمان خارج می شود
سلام. مولی علی می فرماید فقر از هر دری وارد شود ایمان از در دیگر به بیرون میرود . متاسفانه نابخردیها و نا کار آمدیهای روز افزون زمینه ساز تسهیل این پدیده زشت در جامعه ما شده . اما فقر همانطور که شما اشاره کردی مولفهای بسیاری دارد و بنظر من زمینه ساز فقر مادی و فرهنگی و سیاسی و ... نا آگهی و جهل است و برای زدودن این عفریت شوم باید آگاهی بخشی نمود و سطح فکری جامعه را به حد معقول رساند آنگاه می توان به آینده امیدوار بود . از مطالب زیبایت استفاده می برم . موفق و مانا باشی
پاسخحذفبه نظرم تا وقتی که عدالت اجتماعی در یک جامعه بوجود نیاید که پیش زمینه ان دموکراسی است فقر به حداقل خود نمی رسد فقر در کشورهایی با نظام دیکتاتوری مانند قارچ سمی رشد و نمو میکند و هر روز بر ابعاد ان اضافه میشود
پاسخحذفدرود. مطلب زيبايي بود. من هم در اين باره مطلبي در وبلاگ قبليم كه چند روز پيش فيلتر شد گذاشته بودم. حقيقتا فقر ديروز و امروز خيلي فرق كرده. ديروز اگر فقر ما فقط اقتصادي بود امروز نه تنها اقتصادي اجتماعي بلكه سياسي فرهنگي هم به آن اضافه شده. اين فقري كه سالهاست گريباگير مردم ما شده به خاطر فرهنگسازي هاي غلط به خاطر خرافه پرستي و بي سواي و كم اطلاعي مردم است. مشكلي كه 30 ساله روي شونه هاي ايران سنگيني ميكنه به اين راحتي از بين نميره. زمان ميخواد و برنامه ريزي هاي سازماندهي شده و از روي دلسوزي و فرهنگسازي هاي درست. پيروز و پاينده باشي. به اميد ايران آزاد.
پاسخحذفمتاسفانه همین جوره همه مان فقیریم حتی اونایی که لباسای مارک دار و ماشینای انچنانی دارند و البته به شدت به نفع عده معدودیه که مردم فقیر باشند
پاسخحذفچی بلیم که ئه ونده جوانت نوسیوه قسه ت بو نه هیشتومه ته .حرفها دارم برا گفتن گر غم نان بگذارد
پاسخحذفسلام.ممنون از حضورتون.وتشكر از نظرات كاربرديتون.من الان خيلي خستم.بهتون قول ميدم سر فرصت و با انرژي كامل مطلبتون را بخونم ونظرم را خدمتتون عرض كنم.
پاسخحذففقر تو هر قشری متفاوته. تو قشر ثروتمند فقر مادی معنایی نداره. تو قشر کم درآمد تا مشکل نان او حل نشود فقر فرهنگی یا شاید فقر امکانات اجتماعی در نگاه اول بی معنی باشد.دوباره با نظری جدید خدمت میرسم.
پاسخحذفبزرگترين فقر ناداني ست. تعريف خوبي دادي از فقر. مرسي
پاسخحذفبا عرض سلام خدمت دوستان سبز عزیز
پاسخحذفمتاسفانه مطلع شدیم که یکی از دوستان سبز وبلاگی بنام سیامک قادری و مدیر وبلاگ "ایرنای ما" را به دلایل غیرسیاسی بازداشت کرده اند..
سلام وسپاس
پاسخحذفسلام وسپاس
پاسخحذفسلام دوست عزيز از آشنائي با شما خوشحالم انشاءالله از خوانندگان شما خواهم بود، من شما رو لينك كردم
پاسخحذفسلام.ميخواستم به قولم عمل كنم.مطلبتون را كامل خوندم.نكات قابل توجهي داشت ولي حسن ختامش واقعا زيبا بود و سخن را كامل ميكرد(فقر روز را بي انديشه سر كردن است).به نظرم آزار دهنده ترين فقر همان نايابي انديشه است.تو قرآن هم بارها ديدم كه خداوند ميفرمابد :گروه اندكي از شما تعقل ميكند/ما كمتر فكر ميكنيم و اين خيلي بده. بدون توجه به عمق مطلب يا واقعه اي اون را ميپذيريم چرا كه بقيه آن را پذيرفته اند.فقر فرهنگي هم بدتر از فقر اقتصادي جامعه را داغون و توسري خور ميكنه.هميشه از ديدن (فقرائي كه با بدبختي تمام چندر غاز پول در ميارند و مثلا اون را صرف خريد يه سري مواد آرايشي ميكنن)تاسف ميخورم كه شكمشان گرسنه است اما نميدانن بايد چه كنن.به نظرم يه چرخه ي معيوب بين فقر فرهنگي و اقتصادي وجودداره .كه بايد كمي بيشتر تعقل كنيم.تا مشكل حل شود.
پاسخحذفدرود دوست سبزم
پاسخحذفمتاسفانه یکی از دوستان سبز وبلاگی به نام سیامک قادری مدیر وبلاگ ایرنای ما روزنامه نگار و فعال حقوق بشر به دلایل غیر سیاسی بازداشت شد.اقاي قادري به هيچ حزب و گروهي وابسته نيست و هيچكس حامي او نيست .او بعد از خدا فقط دوستانش را دارد كه بايد در موردش اطلاع رساني كنيم. با سپاس فراوان
لینک خبر دستگیری او:
http://www.irna.ir/View/FullStory/?NewsId=1266261
به امید آزادی این برادر سبز...
آیا برای آماده کردن مردم به یک اعتصاب سراسری ما را یاری خواهید نمود به امید آزادی
پاسخحذف[گل] درود بزرگوار [گل]
پاسخحذف[گل] يک شعر جاويد , پر احساس , دلنشين , هيچوقت تکراری نيست ,, [گل]
[گل] سروده كوچه : فريدون مشيري [گل]
[گل] بهم سر بزن [گل] پاینده ایران [گل]
سلام ..این پستت واقعا عالی بود همه حرفا رو زدی دیگه چیزی نمونده ما بگیم ..همه چی از فقر شروع میشه و آخرشم به همون ختم میشه ..گفتی راهکار ..اما انگار این فقر تا سلول های مغزم هم رفته ! چون چیزایی که به ذهنم میرسه زیاد جالب نیست ...فقط اینو بگم که اولین راهکار مبارزه با فقر فکری خودمون میتونه باشه ؟ چقدر این شعری که گذاشتید قشنگ بود واقعا ...سپاس ویزه ..
پاسخحذفسلام، ای دختر بی مادر تنها!
پاسخحذفکه میبینم به زیر پای تو اقلیم فردا را
سلام، ای کودک امروز، ای نام آور فردا
که میدانم به فرمان تو ملک اسمانها را
سلام دوست عزیز.یک سایت اینترنتی احمدی نژاد روسردار امام زمان (عج)معرفی کرده..مطلبشو تو وبلاگم گذاشتم.رسیدی یک سری بهم بزن
پاسخحذف